Onze bakkerij

Brood- en banketbakkerij Gosse Tjoelker te Drachten, de Kampioensbakker!

Bakkerij Gosse Tjoelker is een modern en ambachtelijke bakkerij, waar kwaliteit, service en een breed assortiment centraal staat. Elke dag maken wij met heel veel passie de lekkerste producten.

Het is allemaal bijna 30 jaar geleden begonnen in winkelcentrum de Wiken te Drachten. Gosse en Aafke Tjoelker starten daar hun eigen brood- en banketbakkerij. Eerst in een huurpand (dat nu de opslag van de Poiesz supermarkt is) dat al snel te klein werd. Ze besloten even verderop in het winkelcentrum een stuk grond te kopen en hun eigen pand te laten bouwen. Groter van oppervlakte en voorzien van de modernste apparatuur.Na 17 jaar aan de nieuwe kant is er in 2005 een geheel vernieuwde winkel gerealiseerd en is er in 2008 in de bakkerij ingrijpend gemoderniseerd.

Dit met het oog op de toekomst zodat dochter Anita en schoonzoon Tony Alberda het bedrijf voort kunnen zetten.

Sinds 2006 zijn wij officieel HACCP gecertificeerd:

Wat houdt “H.A.C.C.P. gecertificeerd” in?

De hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet- of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De keuringsdienst van Waren controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode. Voldoet een bakkerij aan deze code dan ontvangt deze bakker het H.A.C.C.P. Hygiënecode-certificaat!

Het H.A.C.C.P. Hygiënecode-certificaat is een initiatief van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) in samenwerking met FoodCert B.V. Bakkerijen kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken.

Bakkerij Gosse Tjoelker heeft deze strenge inspectie met succes doorlopen en is daarom in het bezit van het felbegeerde H.A.C.C.P. Hygiënecode-certificaat. De certificering staat onder toezicht van de internationale Raad van Accreditatie.